Natalija Trivić, ministrica kulture i prosvjete RS, održala je pres konferenciju nakon sjednice Republičkog štaba…

Kako je rekla, Republički štab Republike Srpske donio je zaključak da se zabrani organizovanje maturskih večeri u osnovnim i srednjim školama u RS, zbog pojave bolesti izazvanim novim virusom korona i zbog opasnosti za zdravlje učenika. 

Jutros su donesene i dvije naredbe o izmjeni školskog kalendara za 2019/2020. godinu, a koje se konkretno odnose na završetak školske godine.

-Što se tiče osnovnih škola, nastava se završava u petak, 12. juna 2020. godine, a za učenike završne godine osnovnih škola, u petak, 29. maja 2020. godine, istakla je Trivić.

Za učenike četvrtog razreda gimnazija i vjerskih škola, nastava se završava u srijedu, 20. maja 2020. godine, dok se za učenike nižih razreda (prvih, drugih i trećih razreda), istih škola, nastava se završava u srijedu 17. juna 2020. godine.

-Za učenike trećeg razreda trogodišnjeg i četvrtog razreda četvorogodišnjeg obrazovanja u srednjim stručnim i tehničkim školama nastava se završava u srijedu, 20. maja 2020. godine.

Za učenike prvog i drugog razreda trogodišnjeg i prvog, drugog i trećeg razreda četverogodišnjeg obrazovanja u stručnim i tehničkim školama, nastava se završava u srijedu, 17. juna 2020. godine, navodi Trivić.

Takođe, za učenike četvrtog razreda umjetničkih škola nastava se završava u srijedu, 27. maja 2020. godine, a za učenike prvog, drugog i trećeg razreda umjetničkih škola završava se u srijedu, 10. juna 2020. godine. 

Ove odluke stupaju na snagu danom donošenja, a za sporovođeneje ove naredbe odgovorni su direktori osnovnih škola u RS.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

Konferencija za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije#RTRS #RTRSVijesti

Gepostet von RTRS vijesti am Donnerstag, 14. Mai 2020