Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske, rekao je da će studenti imati pet ispitnih rokova u osam termina u periodu od 1. juna do 30. oktobra.

Rajčević je pojasnio da će ukoliko odgovorni nastavnik ne bude mogao prisustvovati ispitu (gostujući profesori), studentima biti omogućeno polaganje ispita pismenim putem.

Rekao je i da će svim studentima koji su regulisali ljetni semestra biti evidentirana odslušana online nastava.

Pojasnio je da će rokovi biti podijeljeni kao jedan aprilski rok, dva roka u junsko-julskom terminu, jedan u avgustu, dva u septembru, te dva u oktobru.

Rajčević je rekao i da će se prijemni ispiti za novu genaraciju studenata organizovati 1. i 2. jula.

Istakao je da je će akademskoj 2020/2021. godini na prvu godinu prvog ciklusa na javnim visokoškolakim ustanovama biti upisano 4.016 studenata.

“Do sada smo primili više od 2000 prijava za testiranje na virus korona od studenata iz Republike Srpske koji studiraju u inostranstvu”, rekao je Rajčević.

Rekao je da je Vlada Republike Srpske jedina vlada u regionu koja je na sebe preuzela finansiranje testiranja svojih studenata koji studiraju u inostranstvu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂