Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske objavilo je i video snimak na kome se vide dvojica muškaraca kako prolaze na motoru, a upravo se to osobe za sada osumnjičene za ubistvo Slaviše Ćuluma.

Ćulum je ubijen juče oko 13.15 časova u banjalučkom naselju Dragočaj, a veliki broj policajaca je bio na terenu i tragaju za ubicom.

“Pozivamo građane da, ako su primijetili osobe i motocikl, to odmah prijave policiji na telefonski broj 122”, poručili su iz MUP-a Srpske.

Slaviša Ćulum ubijen je u sačekuši nadomak kuće u kojoj živi njegova majka u banjalučkom naselju Dragočaj. Brutalno ubistvo desilo se usred bijela dana. 

Nezvanično, Ćulumovo tijelo pronađeno je u Golfu 6, a policija je zatekla jeziv prizor. 

Ćulum je, kako saznajemo, iz zatvora izašao prije desetak dana gdje je izdržavao kaznu za pokušaj ubistva Jovana Jošila.

Ćulum je od ranije poznat policiji. Bio je označen kao vođa kriminalne grupe koja je činila niz krivičnih djela. Na teret mu se stavlja pokušaj ubistava Jovana Jošila, tada je u vatrenom obračunu ubijen i Ćulumov mlađi brat Nedeljko. Slaviša Ćulum bio bio je pod istragom i zbog akcije Trezor. Ni tokom suđenja nije bilo mirno kada je riječ o Ćulumu, prijetio je da će nakon izdržavanja kazne osvetiti svog ubijenog brata.