Ukoliko vam termin za porođaj pada u najtoplije doba godine, a želite da ime vaše djevojčice oslikava baš taj period – izabrali smo za vas neka od naljepših ljetnjih imena.

-Marina – morska, koja potiče iz mora.

– Lea – veliki broj beba koje se rodi tokom ljeta, rode se u horoskopskom znaku Lava, zbog toga se njihovi roditelji odlučuju da im daju ime koje koje označava hrabrost i snagu.

– Leona – ime koje se takođe daje zbog horoskopskog znaka. Ime je izvedeno od latinskog “leo” što znači “lav”. Značenje imena- lavica, jaka i gorda, borbena kao lav.

– Julijana – ime latinskog porijekla izvedeno od grčkog “ioulianos” što znači “blistav”.

– Višnja – prаslovenski nаziv drvetа čiji je plod najljepši u ljeto, uzet zа lično ime.

– Jagoda – naziv biljke sladunjavog ploda koji cvjeta u ljeto, uzet je za lično ime.

– Malina – nаziv biljke uzet zа lično ime, a u grenlandskoj mitologiji je Malina boginja Sunca.

– Sunčica – ime slovenskog porijekla, izvedeno od imenice “sunce”. U prenosenom značenju, odlikovalo bi osobu koja je “svijetla, sjajna, blistava, topla, nježna”.

– Ružica – umanjenica imenice “ruža” uzet za lično ime, “da bude lijepa i mirisna kao ruža”.

– Nevena –  od imena biljke neven koji spada u red ljekovitog bilja i cvjeta tokom čitavog ljeta. Osim toga što se ime daje da bi djeca bila lijepa i nježna kao cvijet, vjerovanje je da se ime ranije davalo i kako bi ženska djeca bila uvijek zdrava, jaka i čila.

– Iva – po ljekovitoj travi Ivi koja raste na osunčanim predjelima velikih nadmorskih visina, a bere se u julu i avgustu.

– Petra – izvedeno od muškog imena Petar, što znači stijena ili kamen. Čest je izbor roditelja koji djeci daju imena kalendarski, jer se Petrovdan slavi 12. jula. 

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂