Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u svom kabinetu u Banjaluci, sa direktorom Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladenom Milićem i predsjednikom Udruženja penzionera Republike Srpske Radom Rakuljem.

Osim tema u vezi sa daljim unapređenjem položaja penzionera u Republici Srpskoj, na današnjem sastanku razgovarano je i o mjerama Vlade Republike Srpske u borbi protiv virusa korona, koje su se odnosile na lica sa navršenih 65 godina života i starije.

Istaknuto je da je Vlada, u skladu sa preporukama medicinske struke, preduzela navedene mjere, s ciljem zaštite zdravlja starije populacije koja je najugroženija od virusa korona.

Konstatovano je da su mjere ograničenja i zabrane kretanja za starija lica bile teške, ali da su bile neophodne kako bi se sačuvalo zdravlje naših starijih građana.

Višković se zahvalio penzionerima na razumijevanju i odgovornom poštivanju donesenih mjera, čime su doprinijeli da bude što manje ugroženih i oboljelih od bolesti COVID-19.

Rakulj je zahvalio Vladi Republike Srpske na odgovornosti i brizi koju je pokazala prema zaštiti zdravlja građana od virusa korona, a posebno zaštiti zdravlja penzionera koji su najosjetljivija kategorija.

Milić istakao je da Fond, kao i do sada, po svim pitanjima, stoji na raspolaganju Udruženju penzionera Republike Srpske.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂