U rijeci Vigošti kod Kotor Varoša juče je pronađen leš uginulog medvjeda.

– Pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš su danas izvršili uviđaj na licu mjesta, te utvrdili da nema tragova koji ukazuju da je medvjed ustrijeljen – potvrđeno je u Lovačkom udruženju ”Uzlomac”.

Kako je navedeno, pošto su u skorije vrijeme na ovoj teritoriji pronađene još dvije jedinke uginulog medvjeda, sumnja se na trovanje.

I krajem aprila je leš medvjeda pronađen i u rejonu Srpska Duboka kod Kotor Varoša.

Dana 18.05.2020 godine u rijeci Vigošti, Obodnik Kotor Varoš je pronađen leš uginulog medvjeda. Pripadnici PS Kotor…

Gepostet von ЛУ Узломац Котор Варош am Dienstag, 19. Mai 2020

Nisu pronađeni tragovi koji bi ukazali da je ustrijeljen, pa je zaključeno da se radi o prirodnom uginuću.  Iz Policijske uprave Banja Luka je navedeno da su službenici Policijske stanice Kotor Varoš izvršili uviđaj na mjestu gdje je pronađen leš mjedvjeda.

– Uviđajem je utvrđeno da nema tragova koji bi ukazali da je medvjed ustrijeljen, te da se radi o prirodnom uginuću. O ovom slučaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – naveli su u policiji, prenosi Glas Kotor Varoša.

Leš medvjeda pronađen je na tromeđi lovišta lovačkih udruženja “Borčići” Šiprage, “Uzlomac” Kotor Varoš i “Čemernica” Kneževo.  Lovci su prvobitno objavili da je medvjed podlegao od posljedica ranjavanja, ali se ispostavilo da je ipak uginuo.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(glaskotorvarosa)