Bilo da želite da uzgajate mirisne začine i povrće, bilo da vam nedostaje prostora za cvijeće ili vam je samo potrebno nešto da zaklonite ružan zid, vertikalna bašta od paleta je savršen izbor. Ovaj zeleni zid unijeće magiju u vašoj otvorenoj dnevnoj sobi.

Balkoni su naš komadić neba, prostor u kome od ranog proljeća možemo uživati na otvorenom, zajedno sa svim pogodnostima koje nam nudi dom. Zato je važno pažljivo osmisliti izgled terase i bez obzira na veličinu, efikasno iskoristiti svaki ćoškić.

Naravno, ono što čini terasu posebnom jeste što ona predstavlja i naš dodir sa prirodom, te je poželjno ispuniti je biljkama. Najčešće se bira balkonsko cvijeće, ali su isto tako efikasne, ali i korisne baštice u kojima možete saditi mirisne začine i pojedino povrće i voće.

S obzirom da su balkoni uglavnom manjih dimenzija, savršen način da posadite sve što želite su vertikalne bašte koje su postale veoma popularne posljednjih godina. Najjeftiniji i najlakši način je da iskoristite stare palete i da, uz male prepravke, napravite svoj zeleni, mirisni zid. Pored toga što će predivno izgledati i obezbijediti svježe začine u svakom trenutku, možete ga iskoristiti i da zaklonite neke ružne dijelove terase.

U nastavku pogledajte nekoliko ideja za izradu vertikalne bašte od paleta.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂