Radovi na izgradnji rezervoara i vodovoda u višim djelovima Česme su u podmakloj fazi, a prvi potrošači bi vodu trebali da dobiju tokom ovog ljeta.

-Dinamika radova je zadovoljavajuća i naša očekivanja su da će već u julu prvi potrošači u trećoj visinskoj zoni Česme dobiti vodu- ističe načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Sudeći prema trenutnoj dinamici radova, domaćinstava koja se nalaze u četvrtoj visinskoj zoni, na novi vodovod mogla bi biti priključena u u spetrembru.

-Pored toga, u planu je da se ovog ljeta radi i na nastavku izgradnje vodovodne mreže u drugoj visinskoj zoni, iznad fudbalskog stadiona u Česmi – zaključio je Bilčar.

Trenutno se privode kraju radovi na izgradnji potisnog cjevovoda između rezervoara na drugoj i trećoj visinskoj zoni, a danas su započeli radovi na cjevovodu prema rezervoaru četvrte visinske zone.

Za vodovod u Česmi izdvojeno je 2,8  miliona KM, čime će biti rješeno vodosnabdijecvanje za 500 domaćinstava u Česmi i nekoliko naselja u susjednoj laktaškoj opštini.

Sve to je dio projekta „Voda 1“, vrijednog 7,8 miliona KM u okviru kojeg se gradi 56 kilometara nove vodovodne mreže na široj teritoriji grada.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂