Siniša Šakić Kinez, koji je juče uhapšen zbog sumnje da bi mogao imati informacije oko ubistva Slaviše Ćuluma, juče oko 13 časova pušten je na slobodu, a riječ je osobi sa bogatom kriminalnom prošloću.

Zanimljivo je da su Šakić i Ćulum jedan period pripadali istoj kriminalnoj grupi, ali je kasnije došlo do sukoba između njih.

Kako je Srpskainfo ranije objavila, Šakić je nedavno bio uhapšen kada je pretukao brata narodnog poslanika u jednom kafiću u centru Banjaluke.

Zanimljivo je da je ranije bio osuđen i zbog pokušaja ubistva upravo Slaviše Ćuluma.

Kinez je 2013. godine osuđen u banjalučkom Osnovnom sudu na tri godine zatvora na osnovu osam optužnica, a presuda je izrečena nakon što je priznao krivicu.

Njemu je presuda izrečena zbog izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih povreda i ugrožavanja opasnim oružjem pri tuči, ugrožavanja bezbjednosti, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i izazivanja opšte opasnosti, kao i za prikrivanje i ugrožavanje javnog saobraćaja.

Najteže krivično djelo tada je počinio 3. aprila 2008. godine na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor.

Tada je vozeći „lanču”, sa 1,95 promila alkohola u krvi, brzinom od 125 kilometara na sat izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo saputnik u njegovom vozilu, Saša Rudić.

On je u decembru 2008. godine ispred noćnog kluba „Kruna” u Banjaluci hicem iz pištolja ranio radnika obezbjeđenja Đorđa Ćuluma, a 27. februara 2010. godine iz automatske puške pucao je na „audi” u kojem su bili Slaviša Ćulum i Dejan Kostić.

Izrečena mu je kazna i zbog toga što je 12. januara 2006. godine ispred noćnog kluba „Max” u Banjaluci učestvovao u premlaćivanju Đorđa Konjevića, Vladimira Šušnjara i Adnana Šomica.

Do sukoba između Šakića i Ćuluma dolazi 28. februara 2010. godine ispred Šakićeve kuće u naselju Lauš. Tada je Ćulum sa svojom ekipom došao pred Kinezovu kuću i provocirao ga, pa je Šakić iz automatske puške pucao u njegov automobil „audi A8“.

Iste večeri dogodio se novi obračun na ulicama Lauša, a u ovoj pucnjavi deblji kraj izvukao je Ćulum, koji je tada ranjen u rame.

Prije svađe, Šakić je zajedno sa pokojnim Ćulumom ugrozio bezbjednost radnika KPZ Banjaluka Zorana Smiljčića.

Zajedno sa Slavišom Ćulumom i Vesom Medićem, koji je u međuvremenu ubijen, uhapšen je u martu 2009. godine, i to nakon što im nije uspjela oružana pljačka benzinske pumpe „Ćejić petrol“ u Srpcu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(srpskainfo)