Putnički saobraćaj po važećem redu vožnje uspostavlja se od ponedjeljka, 1. juna, a na osnovu saglasnosti Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i zaključka Uprave Željeznica Republike Srpske, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Putnički brzi vozovi na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo i Sarajevo – Banjaluka – Sarajevo, kao i lokalni putnički vozovi Doboj – Petrovo Novo – Doboj, neće saobraćati do daljeg. O početku saobraćanja navedenih vozova javnost će biti blagovremeno informisana, preciziraju iz ŽRS.

Kako je navedeno, saobraćanje putničkih vozova uspostavlja se uz sprovođenje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije RS, te u skladu s uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, a u cilju prevencije, zaštite i kontrole širenja virusa COVID-19.

To, kako pojašnjavaju, podrazumijeva obaveznu dezinfekciju obuće i ruku na ulazima u prostore željezničkih stanica, obaveznu upotrebu maske za putnike i osoblje, poštovanje fizičkog rastojanja između osoba od najmanje jedan metar, te ulazak u vozove uz obavezno poštovanje svih navedenih uputstava na jedna vrata. Prilikom rasporeda putnika u vozovima, u upotrebi će biti svako drugo sjedišta u kupeima.

Zapratite nas i putem Vibera. KliknitOVDJE i pridružite nam se! 🙂