Postoje stvari koje se ne prihvataju kao poklon, jer su loš predznak…

Prema legendi, ovakvi pokloni najavljuju samo nesreću.

Nisu svi ljudi sujevjerni i ne obraćaju pažnju na ove detalje, zato od njih i možete dobiti poklone koji donose lošu energiju.

Najbolje je da se uzdržite od darivanja ovih stvari, ali i primanja na poklon:

1. Ogledalo

Mnogo različitih mističnih priča i vjerovanja povezano je sa ogledalom. Vjeruje se da je ovo prozor u svjetove mračnih sila, prepun užasnih stvorenja željnih zla. Loš znak je ako se slomi, jer to znači da će zlo koje se nalazi s druge strane, doći u naš svijet.

2. Papuče

Papuče se nekim čudom vezuju za ritual ukopavanja mrtvih. Posebno osjetljive osobe mogu ovaj dar shvatiti kao loš nagovještaj. U najboljem slučaju, osoba kojoj darujete papuče može da se uvrijedi.

3. Peškir

Kao i papuče, peškir asocira na pogrebne potrepštine.

4. Nož i drugi oštri predmeti

Svi oni privlače negativnu energiju, pa svađa i skandali dolaze sa njima u kuću.

5. Keramičke figure i preparirane ptice

Prema legendi, ptica koja uleti u stan predviđa nečiju smrt ili veliku nesreću. Iz tog razloga, čak ni prelijepe figurice ptica nisu poželjne. Shvataju se kao loš znak.

6. Sat

U arapskom svijetu, ovakav poklon se smatra pozivnicom za sahranu. Evropljani vjeruju da će sat dovesti do neuspjeha u biološkom satu. Stoga ne poklanjajte sat dragim osobama.

7. Prazan novčanik

Darivanje novčanika nije zabranjeno. Ali, unutra mora biti novčanica bilo kakve vrijednosti. U suprotnom, prazan novčanik će takav i ostati još dugo vremena.

Nemojte lako darivati ni jedan od ovih predmeta. Mnogo je teže dobiti ove poklone, jer je strašno neprijatno odbiti ih, pogotovo od osobe koja vas voli i koju volite. 🙂

Ako ipak dobijete jedan od ovih pokona, uvijek se sjetite izreke: “Poklonu se u zube ne gleda”. Prihvatite ga sa osmijehom i pomislite da od dobre osobe ne može da se dobije loš i negativan poklon.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂