Ovog ljeta tufne su nezaobilazni “must have” dezen, a na ovom odjevnom predmetu su najzastupljenije i zaista djeluju božanstveno…

Modni dizajneri su na svojim revijama još tokom zime i proljeća, najavili da se tufne vraćaju u modu na velika vrata. Retro motiv koji su nosile naše bake – ponovo je in!

View this post on Instagram

#amazing @inspi.by.loan 💙

A post shared by Streetstyle_London (@streetstyle_london) on

Novi – stari trend sa velikim zadovoljstvom prigrile su i modne “influenserke”, pa tako možemo vidjeti najtazličitije odjevne predmete sa ovim motivom na njihovim modnim blogovima i Instagram profilima.

View this post on Instagram

via @streetstyle_london

A post shared by London_style_blog (@london_style_blog) on

Tufne su zastupljene na različitim odjevnim predmetima, u sitnijem i krupnijem formatu i u najrazličitijim kombinacijama boja i materijala.

Međutim, dizajneri su, ipak, kada je tufnasti dezen u pitanju, akcenat stavili na najženstveniji odjevni predmet – haljinu!

Haljine sa tufnama osmišljene su od najsvedenijih, preko onih za plažu, do “street” fazon haljina i elegantnih haljina za večernje izlaske. I sve su sa tufnicama!

View this post on Instagram

@lichi_brand😍

A post shared by street_style_paris (@street_style_paris) on

Moramo da se složimo da ovaj vintidž dezen odiše ženstvenošću i elegancijom, a u isto vrijeme je svjež i razigran, jednom rječju – pravi ljetni dezen!

Jedino što vam preostaje, ako ste pristalica tufnastog dezena – jeste da odaberete model i boju haljine za sebe i ovog ljeta ponesete tufnice u svom fazonu!

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂