Nakon stabilizacije pandemije virusa covid-19, sve države regiona ublažile su mjere zabrane kretanja i okupljanja, počeli su sa radom kafići, restorani, tržni centri, kozmetički i frizerski saloni, kao i svi objekti ugostiteljskog i uslužnog sadržaja. Sa početkom juna sve države regiona, kao i neke evropske i svijetske države koje su najjače bile pogođene pandemijom korona virusa, poput Španije, Kine i nekih dijelova Italije, odobrile su rad noćnih klubova.

Kada govorimo o BiH, Federacija BiH kao i Brčko distrikt, takođe se pridržavaju modela ostalih država, te  je noćni život sada već u punoj snazi, dok je Republika Srpska jedini entitet u regionu koji i dalje drži najstrože mjere zabrane iako je u prethodnim mjesecima najmanji broj zaraženih bio baš ovdje.

“Ovaj problem i nepravda ujedinila je predstavnike svih noćnih klubova i kafana u RS, od kojih je većina već sada na ivici egzistencije nakon više od tri mjeseca zabrane rada”, navedeno je u saopštenju koje je pristiglo na adresu portala Banjalucanke.com, a u ime ugostitetelja i podrške zaposlenima u noćnim klubovima i svadbenim salonima koji se suočavaju sa poteškoćama uzrokovanim situacijom koja je izazvana zbog virusa korona.

“Porodice svih zaposlenih u klubovima kao i svi njihovi dobavljaci i saradnici, trpe velike gubitke, dok stanovnici RS masovno odlaze u Federaciju, Hrvatsku ili Srbiju i tamo ostavljaju svoj novac, a kafići u Republici Srpskoj preuzimaju ulogu klubova te se sada sve češće u njima organizuju dnevne žurke sa velikim brojem ljudi.

Stoga, predstavnici noćnih klubova i kafana zahtijevaju ublažavanje mjera i traže ukidanje zabrane rada!”, zaključuje se u saopštenju.

Ovu inicijativu podržali su i svi predstavnici svečanih i svadbenih salona, koji takođe u ovom trenutku trpe nemjerljive gubitke nakon otkazivanja svih svadbi, proslava, seminara i konferencija koje su bile zakazane u ovom periodu, kao i svih svečanosti koje su bile planirane tokom ljeta, jer se ni ne pominje ublažavanje mjera.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂