U Đurđevdanskoj ulici danas je počela izgradnja kanalizacione mreže, jednog od više projekata iz ove oblasti koje će u narednim mjesecima biti relizovani na području naselja Vrbanja.

-Poslije završetka projekta vodosnabdijevanja gornje visinske zone Zelenog vira, koji takođe pripada ovoj mjesnoj zajednici, sada smo u fazi početka nekoliko projekata kanalizacije, što su dugogodišnji zahtjevi mještana ovog naselja – istakao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao ovu ulicu.

On je najavio još dva projekta izgradnje kanalizacije u Vrbanji, i to u ulicama Mis Adeline Irbi i Carigradskoj.

-Vrijednost ova dva projekta je oko 250.000 KM i nalaze se u investicionom bloku „Voda 2“, za koji je u toku javna nabavka – istakao je Radojičić.

Sredstva za izgradnju kanalizacije u Đurđevdanskoj ulici obezbjedio je Sekretarijat za raseljena lica i migracije RS, i to kroz finansiranje projekata infrastrukture u povratničkim kao i naseljima gdje postoje interno raseljena lica.

-Nastavićemo i dalje raditi ove infrastrukturne projekte sa Gradom Banja Luka kako u povratničkim, tako i u naseljima sa interno raseljenim licima – kazao je Marko Aćić, direktor Sekretarijata i najavio da će uskoro početi gradnja još jedne zgrade od 50 stanova iz projekta socijalnog stanovanja u naselju Ada.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Vrbanja Dušan Janjić izrazio je zahvalnost zbog najavljenih projekata na području ovog naselja.

-Od 2012. godine do danas, u izgradnju javne infrastrukture na području Vrbanje uloženo je oko 4,7 miliona KM – kazao je Janjić i dodao da je u tom periodu asfaltirano 27 ulica u naselju, te riješeno vodosnabdijevanje svih domaćinstava.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂