Udruženje građana “Zdravo da ste”, od 15. do 25. jula u dvorištu Doma kulture u Dragočaju, organizovaće radionice za djecu i mlade u okviru projekta “Kreativno ljeto 2020.”

Kako su saopštili, program u Dragočaju ponudiće različite besplatne sadržaje za djecu i mlade, i to: filmske večeri, kreativno baštovanstvo, crtanje i slikanje, zabavne eksperimente, te balet. Radionice će biti organizovane svaki dan, osim nedjelje, u periodu od 18 do 20 časova.

„Osnovna ideja vodilja je pružiti priliku djeci i mladima da učestvuju u različitim sadržajima s ciljem socijalizacije, jačanja vlastitih vještina i kompetencija, te promocija pozitivnih vrijednosti i kreativnog izražaja”, navedeno je u saopštenju.

Istakli su  da će “Kreativno ljeto” biti nastavljeno i tokom avgusta, kada će aktivnosti biti realizovane u Parku Mladen Stojanović.

Ovaj projekat je podržan kroz program „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE“, koji finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Kroz zajedničku saradnju sa nevladinim sektorom i međunarodnim partnerima, Grad nastoji da se obezbjede i približe sadržaji za djecu i mlade u prigradskim naseljima, a jedan od tih projekata jeste „Resursni centar za djecu i mlade“ otvoren početkom ove godine u Dragočaju.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂