U narednoj akademskoj godini, studentsku praksu u Gradskoj upravi te gradskim ustanovama i preduzećima, obavljaće 21 student Univerziteta u Banjoj Luci, koji su odabrani putem konkursa.

Ugovore o obavljanju studentske prakse, u ime Grada Banje Luke, sa studentima je potpisao gradonačelnik Igor Radojičić, koji je naglasio da se na ovaj način nastavlja dobra saradlja Grada i Univerziteta u Banjoj Luci.

-Ovo je treća generacija studenata koja će praksu obavljati u gradskim odjeljenjima i institucijama. Grad je ponudio obavljanje prakse, a studenti završnih godina su u mogućnosti da, u naredna tri mjeseca, steknu praktična znanja i iskustvo – rekao je Radojičić i dodao da Grad Banja Luka i Univerzitet sarađuju i u nizu drugih oblasti, naglašavajući da je, trenutno, aktealan projekat izgradnje vrtića u studentskom kampusu.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci Radoslav Gajanin, kazao je da studenti prethodnih generacija, koji su obavljali praksu u Gradskoj upravi, nose odlična iskustva.

-Strateški cilj našeg Univerziteta jeste povećanje praktičnog dijela nastave u svim studijskim programima i ubuduće će obavljanje studentske prakse biti obavezno, a ne fakultativno – istakao je Gajanin i zahvalio Gradu na podršci u relaizaciji brojnih projekata od značaja za akademsku zajednicu.

Student ekonomije Dragana Domuzin, izrazila je uvjerenje da će stuentska praksa u kombinaciji sa stečenim teoretskim znanjem, biti dobra osnova za dalji radni angažman.

Aleksandar Milošević, student Pravnog fakulteta, rekao je da je studentska praksa od velikog značaja za studente, jer osim sticanja iskustva, na ovaj način studenti stiču osnovu za buduće zaposlenje.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂