U Banjaluci je održana komemoracija povodom smrti Arija Livnea, u organizaciji predsjednice Republike Srpske, Vlade Republike Srpske i Јevrejskog kulturnog centra.

Predsjednik Jevrejskog kulturnog centra i dugogodišnji specijalni predstavnik i šef Privrednog predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne umro je u Jerusalimu u 99. godini.

Livne je bio savjetnik predsjednika Republike Srpske, senator Republike Srpske, kao i specijalni predstavnik Svjetskog jevrejskog kongresa.

Arie Livne bio je direktor informativnog odjeljenja u Vladi Izraela, a potom zamjenik i generalni direktor Jevrejske agencije.

Livne je dobitnik specijalne zahvalnice Vlade Srbije za zasluge na produbljivanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa između srpskog i jevrejskog naroda, Ordena časti Republike Srpske prvog stepena za zasluge i pomoć srpskom narodu.

Komemoraciji su prisustvovali premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik NS RS Nedljko Čubrilović, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te brojne druge javne ličnosti Republike Srpske.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂