Dom zdravlja pokrenuo je “E-čekaonicu” i u specijalističko-konsultativnim ambulantama iz ginekologije, Savjetovalištu za djecu i Centru za vakcinaciju.

“E-čekaonica” omogućava pacijentima da se elektronskim putem preko sajta Doma zdravlja naručuju kod pedijatra, odnosno ginekologa. “E-čekaonica” se otvara, po istom principu kao i “E-čekonica” u Službi porodične medicine.

Pacijent prilikom aktiviranja “E-čekaonice” (lijevim klikom) upisuje tražene podatke u kućice prikazane na ekranu monitora ili mobilnog telefona. Podaci koji se traže za naručivanje su JMBG pacijenta i šifra tima ili ime i prezime porodičnog doktora kod kojeg je pacijent registrovan. Ukoliko pacijent ne želi da unese jedinstveni matični broj u “E-čekaonici”, pozivanjem svoje timske porodične sestre putem telefona dobije PIN šifru, koju će koristiti prilikom ulaska u elektronsku čekaonicu.

– Nakon unosa traženih podataka potrebno je da korisnik klikne na polje “Prijava”. Poslije prijave korisniku se na ekranu pojavljuje šema sa rasporedom rada tima porodične medicine i slobodnim terminima za naručivanje. Ukoliko pacijenti žele da se naruče kod pedijatra ili ginekologa, nakon prijavljivanja potrebno je da izaberu tim pedijatra ili ginekologa – pojasnili su iz Doma zdravlja.

Za naručivanje kod pedijatra nakon unosa JMBG djeteta (ili PIN šifre) i šifre tima porodične medicine (ili imena i prezimena porodičnog doktora kod kojeg je pacijent registrovan), pacijenti biraju tim pedijatra. Iz Doma zdravlja napominju da roditelji mogu naručiti dijete na pregled ili vakcinaciju samo kod pedijatara koji rade u Savjetovalištu za djecu.

Za naručivanje kod ginekologa pacijentkinje nakon unosa jedinstvenog matičnog broja (ili PIN šifre) i šifre tima porodične medicine (ili imena i prezimena porodičnog doktora), biraju tim ginekologa.

Doktori će u čekaonici moći da vide koji su pacijenti i kada naručeni na preglede te će imati uvid i u razloge njihove posjete.

 Lakše naručivanje

Cilj uvođenja “E-čekaonice” je da pacijentima bude omogućeno da se bez dolaska u ambulante ili bez pozivanja putem telefona naruče na pregled kod porodičnog doktora, ginekologa i pedijatra u dan i termin kada to pacijentu odgovara.

– Aplikacija za naručivanje elektronskim putem je napravljena s ciljem olakšanja naručivanja pacijenata na preglede, ali i olakšanja rada medicinskom osoblju, koje neće više biti preopterećeno telefonskim pozivima za naručivanje, već će vrijeme više posvećivati pacijentima u ambulantama pri pregledima i pružanju usluga u intervencijama – poručili su iz Doma zdravlja.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(glassrpske)