Ovaj prirodni lijek sprečava i pojavu slobodnih radikala, koji imaju brojne negativne efekte…

Predstavljamo vam odličan prirodni recept za liječenje i prevenciju zakrčenja arterija.

Takođe, dobar je za regulisanje povišenih masnoća u krvi, sprečavanje opšteg umora organizma, sprečavanje i liječenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima.

Ovaj prirodni lijek sprečava pojavu slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka.

Potrebni sastojci:

  • 4 cijele veće glavice bijelog luka
  • 4 limuna sa korom
  • manji korijen đumbira ( 3-4cm)
  • 2 litre čiste vode

Priprema:

Limun dobro operite, pa ga isijecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski, odnosno ukoliko je prskan, onda ga tretirajte mješavinom sirćeta i vode. Oljuštite bijeli luk i zajedno sa limunom i đumbirom ubacite u blender.

Od toga, pomoću blendera napravite jednoličnu masu. Tako izmiksanu smjesu sipajte u metalnu posudu, prelijte sa dvije litre vode i zagrijte sve uz miješanje do tačke ključanja. Tik prije nego što smjesa proključa, isključite ringlu i pustite da se sve dobro ohladi. Procijedite kroz srednje gustu cjediljku i sipajte u staklene boce.

Ovaj ljekoviti napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dl najmanje 2 sata prije jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru.

Period liječenja traje 3 nedjelje uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne nedjelje, nakon čega možete opet nastaviti sa konzumiranjem u istom ciklusu. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda. Nakon 3 nedjelje korišćenja trebali biste osjetiti značajnu regeneraciju tijela.

Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u tijelu koja izaziva kamenčiće u organima i začepljenje krvnih sudova.

Kombinacija limuna, vode i kuhanja neutrališe miris bijelog luka. Prije svakog konzumiranja protresite bocu sa ovim domaćim lijekom kako bi se talog limuna i bijelog luka na dnu pomiješao sa sokom.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂