Pregnant woman

Trudnice jedva čekaju da to maleno stvorenje koje raste u njima zaista i osjete. Otkrivamo u kom periodu ćete iskusiti magični momentat bebinih pokreta u trudnoća.

A kada u trudnoći budemo sigurni da je sve kako treba, ono što jedva čekamo iz nedjelje u nedjelju jeste da osjetimo bebine pokrete u stomaku. Ima li šta ljepše od pravog osjećaja da se to maleno omiljeno stvorenje nalazi u vama i vodi svoj neki život tamo unutra?

Da, znamo da jedva čekate.

Beba počinje da se kreće vrlo rano. Ipak, mama to se ne može odmah osjetiti, jer je plod previše mali.

Dok putem ultrazvuka možemo identifikovati bebine pokrete još u 7. ili 8. nedjelji tudnoće, žene obično bebine pokrete osjete tek u periodu između 16. i 22. nedjelje. Ukoliko je prva trudnoća u pitanju, onda to obično bude kasnije malo.

Prvi pokreti koje budete osjetile neće biti pravi udarci. Umjesto toga, mnoge žene su opisale taj osjećaj kao leptiriće u stomaku. Beba raste, te sasvim razumljivo ima potrebu da pokreće i isteže rukice i nogice. Vremenom, te pokrete ćete početi jače da osjećate i raspoznajete.

Tokom trudnoće, mame obično osjete najmanje desetak bebinih pokreta, a vrlo često to može biti mnogo više.

Ako aktivnost ne osjetite do 22. nedjelje, možete pričati sa ljekarom o tome, ukoliko ste se zabrinuli.

Možda najljepša stvar jeste to što ćete tačno naučiti način bebinog kretanja. Po tome ćete znati i ako nešto nije u redu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂