Predlažemo 10 snažnih i moćnih imena za djevojčice i dječake.

Roditeljstvo samo po sebi nosi epitete snage i moći, jer predstavlja test emocionalne i fizičke sposobnosti roditelja. Ukoliko gajite nade da će vaše dijete naslijediti  vašu ličnu snagu ili snagu voljene osobe i želite da se baš tako i zove, pogledajte imena koja smo izdvojili za vas.

Postoji mnoštvo imena koja simbolišu snagu i moć, a ovo su samo neki od prijedloga za vašu bebu.

Popularna imena za djevojčice sa značenjem “jaka” ili “snažna”:

Andrea – u našem jeziku ime Andrea spada u tradicionalna biblijska imena. Veoma je značajno, jer se tako zvao jedan od dvanaest Hristovih apostola. Ime Andrea je univerzalno, a kod nas se najčešće daje ženskoj djeci.

Adira – predstavlja žensko ime hebrejskog porijekla.

Gabrijela  – u većini zemalja smatra se da je žensko ime Gabrijela izvedeno iz muškog imena Gabrijel. U biblijskoj terminologiji ima značenje “Bog daje snagu”, smatra se da porijeklo ovog imena vodi iz Italije ili Španije.

Valentina – smatra se da je kao i prethodno ime izvedeno iz muškog imena Valentin i da vodi porijeklo od Svetog Valentina, zaštitnika zaljubljenih. Ime Valentina potiče od latinske riječi “valentinus” što znači jaka, zdrava, dinamična. Smatra se da je ime Valentina u 2016. i 2017. godini bilo na listi od stotinu najtraženijih imena na svijetu.

Valerija – ime Valerija je latinskog porijekla i izvedena je od riječi “valerianus” i opisuje osobu koja je jaka i snažna.

Popularna imena za dječaka sa značenjem “moćan” ili “snažan”:

Andrej – ime Andrej spada u grupaciju poznatih takozvanih hrišćanskih imena, a u Srbiji, Rusiji, Slovačkoj i Češkoj je jedno od najzastupljenijih. Potiče od grčke riječi “andreios” što znači hrabar, smio i sposoban.

Angus – predstavlja ime keltskog porijekla.

Gabrijel – smatra se da je hebrejskog porijekla. Ime je poteklo od biblijskog arhanđela Gavrila i opisuje osobu kojoj je Bog dao snagu.

Valentin – porijeklo ovog imena vodi od sveca Svetog Valentina, koji je zaštitinik zaljubljenih i slavi se 14. februara.

Hovard – smatra se da je ovo ime anglosaksonskog porijekla i kao sva prethodna označava snagu, moć i opisuje jaku osobu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂