Tokom proteklih mjeseci nevjerovatno mnogo vremena svako od nas provodio je u svom dvorištu, sa ciljem poštovanja socijalne distance.

Osim što predstavlja sigurno utočište, dvorište je neiscrpan izvor inspiracije i mjesto koje može biti pretvoreno u predivan prostor za dječiju igru, u kom ujedno i roditelji mogu da uživaju. Dvorište je idealan prostor koji djecu može bez mnogo truda odvojiti od tehnike u obliku smart telefona i računara, koji postaju lako njihova opsesija.

Igranje na otvorenom je dobar način da djeca provode vrijeme u prirodi, što predstavlja važan dio u periodu odrastanja. Generacije prije današnjih mališana su znatno više vremena provodile van kuće, igrajući se sa vršnjacima i istražujući svijet koji ih okružuje. Ako ste riješeni da svom mališanu omogućite da ima zanimljivo djetinjstvo, ispunjeno smijehom, igrom i zabavom, ostanite sa nama, jer ćemo podijeliti ovom prilikom sa vama ideje za kreiranje zanimljivog dvorišnog okruženja za djecu.

OGRAĐEN PROSTOR SA PIJESKOM

Prije svega, povedite se onim što vaša djeca vole, a kako nema djeteta koje ne uživa u igranju u pijesku, ograđen prostor za pravljenje kula od pijeska je nešto što mora svoje mjesto da pronađe čak i u najmanjem dvorištu. Djeca su voljna da se satima igraju u pijesku, a vi im po želji svakako možete pomoći da prave najrazličitije oblike i utvrđenja.

LJULJAŠKE, TOBOGANI I KLACKALICE

Djeca jednostavno ne mogu da se zasite dječijih igrališta. Na ljuljašci bi mogla biti satima, pa zašto im ne biste pričinili to zadovoljstvo. Ljuljaške, tobogani, penjalice, klackalice, vrteške i svi drugi oblici koji se sreću na dječijim igralištima mogu da postanu i dio vašeg zadnjeg dvorišta.

ŠATORI I KUĆICE NA DRVETU

Ukoliko u svom dvorištu imate zgodno drvo na kom je moguće napraviti kućicu na drvetu, ispunićete snove vaših mališana. Druga opcija za sve one koji ne raspolažu sa odgovarajućim drvetom je pravljene indijanskih šatora, koje klinci takođe obožavaju.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂