Radnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove RS (RUGIPP) oslobođeni su danas u Okružnom sudu Banjaluka krivice za višemilionske zloupotrebe.

Oslobođeni su Aleksandar Deurić, pomoćnik direktora RUGIPP-a, Dragan Grulović, načelnik Odjeljenja za nadzor u RUGIPP-u, te više stručne saradnice za pravne poslove, Doris Kremenović i Željka Milinković.

Oni su hapšeni 2017. godine a Republičko javno tužilaštvo RS teretilo ih je za kriminal od oko 7,43 miliona maraka.

Optužnica je teretila Deurića, Grulovića i Kremenović da su iskoristili službeni položaj i prekoračili ovlaštenja, te nezakonito omogućili da firma “Naš Dom” a.d. Banjaluka stekne pravo svojine nad zgradom i pomoćim objektom u Grčkoj ulici.

Time su im pribavili 2,18 miliona KM.

Grulović i Kremenović su bili optuženi da su nezakonito omogućili da firma “Građa” stekne pravo vlasništva na parcelom od 33.000 kvadrata čime je Banjaluka oštećena za 5,25 milina KM.

Grulovića i Milinković je treća tačka optužnice teretila za trgovinu uticajem, odnosno da su dogovarali obustavu istrage u predmetu “Varnica Marija” koju je vodilo banjalučko Okružno javno tužilaštvo. Milinković je prema optužnici, bila u “dobrim odnosima” sa jednim tužiocem, a Grulović je trebao dogovoriti detalje oko isplate novca kako banjalučko tužilaštvo pomenuti predmet ne bi proslijedilo Republičkom tužilaštvu, već obustavilo istragu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂