U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na korona virus pozitivno je ukupno 19 radnika, osam ljekara, sedam medicinskih sestara i tehničara, te četiri nemedicinska radnika, podaci su ove zdravstvene ustanove od 2. oktobra.

“Od početka pandemije izazvane novim korona virusom u UKC RS je bilo zaraženo ukupno 39 doktora, 74 medicinske sestre i tehničara, te 23 nemedicinska radnika. Nažalost, dva ljekara su izgubila bitku protiv korona virusa”, naglašavaju za “Srpskainfo” u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Prema poslednjim podacima, u ovoj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovana su 62 pacijenta. Od toga, sedam ih je u izolaciji i čeka rezultate testiranja na korona virus. Od ukupnog broja hospitalizovanih, 24 ima srednje tešku, a njih 14 tešku kliničku sliku, dok je 17 životno ugroženo.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi, na kiseoničkoj maski je 14, a na respiratoru 17 pacijenata, piše “Srpskainfo”

Iz UKC RS su za Srpska info potvrdili da su kapaciteti Klinike za infektivne bolesti konstantno popunjeni između 80 i 100 odsto. Prvi COVID pozitivni pacijent hospitalizovan je 21. marta, a do 2. oktobra na ovoj klinici liječeno je 198 pacijenta oboljelih od korona virusne infekcije koji su zahtijevali respiratornu podršku, odnosno mehaničku ventilaciju, invazivnu ili neinvazivnu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(srpskainfo)