Vijest o hapšenju Marine Janjić šokirala je brojne građane, jer je ona u Banjaluci godinama poznata kao izuzetno humana žena, koja je u svom domu, u sklopu programa hraniteljstva, desetinama iznemoglih baka pomogla da dostojanstveno prožive posljednje godine, piše “Srpskainfo”.

Marina je uhapšena danas zbog, kako je navedeno, krivičnog djela “neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem”, odnosno zato što je osumnjičena da je držala ilegalni starački dom, u kojem je pronađeno 16 starih ljudi.

Kako je EuroBlic pisao još prije osam godina, Marina Janjić je bake njegovala u svom domu uz podršku Centra za socijalni rad. Mada su mnogi govorili da Marina ima “mali starački dom”, to ustvari nije bio dom, nego kućna njega, odnosno hraniteljstvo starijih ljudi u sklopu porodice. Neki Banjalučani su je čak zvali “zlatna Marina” ili “njegovateljica zlatnih ruku”.

Ovim poslom Marina se bavila od 2007. godine, a iskustva je imala još od ranije sa svojom majkom, kojoj je takođe bila potrebna njega.

Kako je bila samohrana majka bez posla, a imala je svoju kuću u naselju Lazarevo, Marina je ponudila saradnju Centru za socijalni rad.

S obzirom na to da su u Marininoj kući bake imale gotovo idealne uslove za udobnu i bezbjednu starost, mnogi Banjalučani su željeli da svoju majku ili baku smjeste baš kod nje. Međutim, mjesta je bilo malo, pa je, kako je sama hraniteljica tada posvjedočila novinarima EuroBlica, u njenoj kući istovremeno boravilo od četiri do najviše sedam baka.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(srpskainfo)