Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci predate su danas osobe A.S. i I.K, uhapšene u policijskoj akciji kodnog naziva “Biser” koja je usmjerena na razbijanje mreže uličnih preprodavaca opojnih droga na području Banjaluke.

A.S. osumnjičen je da je od neutvrđenog dana do juče izvršio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem, dok se I.K. sumnjiči da je u tom periodu izvršio krivično djelo omogućivanje uživanja opojnih droga.

Protiv ženske osobe čiji su inicijali M.J, koja je juče uhapšena, biće podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je u istom periodu izvršila krivično djelo neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem, saopšteno je iz MUP-a.

Prilikom realizacije operativne akcije, službenici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet pronašli su opojnu drogu kokain, spid, marihuanu, digitalne vage, oružje i novac, kao i nelegalni starački dom na području Banjaluke u kojem je pronađeno 16 lica starije životne dobi.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂