Da li se zaista već godinama unazad tuširate u pogrešno doba dana?

Ako je vaša rutina jutarnje tuširanje, poslušajte šta stručnjaci imaju da kažu na tu temu. Jutarnja rutina tuširanja prije odlaska na posao karakteristična je za mnoge od nas. Ovakav način buđenja pomaže da se rasanite, osvježite i istovremeno zagrijete u hladnijim danima. Ali, da li je dobar za vas?

TUŠIRANJE U VEČERNJIM SATIMA ĆE VAM POMOĆI DA LAKŠE ZASPETE

Prema najnovijim istraživanjima tuširanje mlakom vodom u trajanju od desetak minuta, dva sata prije spavanja u velikoj mjeri poboljšava kvalitet vašeg sna ujedno vam omogućavajući da lakše zaspete. Spirajući sa sebe svu prljavštinu i masnoću, vi ujedno elimnišete i osjećaj napetosti, tjeskobe, stresa i nemira koji mogu biti uzročnici odsustva sna. Toplom vodom vi sugerišete vašem tijelu da je došlo vrijeme da se opusti i utone u san.

OSLOBAĐA VAS SVIH NEŽELJENIH BAKTERIJA I KLICA KOJE NE ŽELITE U SVOM KREVETU

Kada biste mogli da vidite pod mikroskopom koliko bakterija i klica se dnevno zakači za vašu odjeću i tijelo, vjerovatno biste pod tušem stajali cijeli dan. Dakle, večernje tuširanje osim mentalne sugestije koju daje vašem umu da je vrijeme za počinak, ujedno ima i zdravstvenih prednosti. Spiranjem prašine, polena, tragova dezodoransa, parfema, dnevnih krema i svih drugih vidova kozmetike i nečistoće, vi zapravo sprečavate razmnožavanje bakterija u svom krevetu.

TUŠIRANJE U VEČERNJIM SATIMA JE BOLJE ZA VAŠU KOŽU

Vlažna koža je osjetljivija i samim tim podložnija spoljašnjim uticajima. Čak i ako ste na nju nanijeli dnevnu kremu i zaštitni faktor kada ste se istuširali u jutarnjim satima, veće su šanse da će doći do iritacije njenog zaštitnog sloja nego da ste se istuširali noć prije.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂