Privredna komora Republike Srpske uputila je inicijativu predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministarki trgovine i turizma Suzani Gašić, za nastavak projekta “Doživi Srpsku” i nastavak izdavanja turističkih vaučera na zimsku turističku sezonu, uz analizu mogućnosti za nastavak i tokom cijele 2021.godine.

Takođe, Komora je predložila i izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kako bi se omogućilo korištenje vaučera i maloljetnim licima.

– Produženje korištenja turističkih vaučera doprinijelo bi opstanku privrednih subjekata na Jahorini, posebno u toku zimske turističke sezone, ali i banjskim centrima, kao i drugim destinacijama u Republici Srpskoj – ističe se u saopštenju Privredne komore.

Privredna komora Republike Srpske izrazila je zahvalnost predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i Vladi Republike Srpske na svim preduzetim mjerama koje su imale za cilj pomoć sektoru turizma i ugostiteljstva, s posebnim akcentom na projekat “Doživi Srpsku” i uvođenje turističkih vaučera za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske.

Ovim Projektom omogućen je opstanak privrednih društava i očuvanje radnih mjesta u ovim sektorima, a broj od 20.000 do sada izdatih vaučera govori da, i pored neizvjesne epidemiološke situacije, postoji velika zainteresovanost građana Republike Srpske za odmor u banjskim centrima, destinacijama kao što su Trebinje, Jahorina, Višegrad, nacionalnim parkovima  i drugim centrima u Republici Srpskoj. Projektom je promovisan turizam Republike Srpske, uz jačanje svijesti građana o značaju korištenja odmora u Republici Srpskoj – naglašava se u saopštenju.

Podsjećamo, turistički vaučeri za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske mogu se iskoristiti do 15. novembra.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂