Da biste bili zdravi i da biste smršali, potrebno je da promijenite način ishrane i fizičke aktivnosti. Bez ovoga nerealno je očekivati rezultate, ali postoje pravila u ishrani koja će vam pomoći da veoma brzo odbacite suvišne kilograme…

9 pravila ishrane za mršanje bez dijete i vježbanja:

1. Jedite namirnice koje imaju manje kalorija: umjesto kobasica, jedite nemasno meso; umjesto bijelog hljeba, jedite integralni; umjesto sokova pijte vodu itd. Postepeno ćete preći na zdraviju ishranu, sasvim nesvjesno.

2. Čaša vode: svaki obrok započnite čašom vode.

3. Skoncentrišite se na obrok: isključite televiziju, telefon ostavite sa strane, isključite radio. Samo polagano uživajte u hrani.

4. Umjesto slatkiša svaki dan pojedite jednu do dvije kockice crne čokolade.

5. Izbacite iz ishrane sokove. Čak i oni cjeđeni sokovi nisu zdravi.  Dovoljno je da umjesto soka pojedete cijelu voćku.

6. Veličina porcije: Optimalna veličina porcije je onoliko koliko stane na dlan vaše ruke. Ako jedete meso, neka bude veličine vaše šake, špinat jedite onoliko koliko vam može stati u oba dlana. Bobičasto voće jedite pune dvije šake, orašaste plodove jedite oniliko koliko vam može stati u jednu šaku, a brokoli pojedite u veličini šake.

7. Izbjegavajte nezdrave grickalice: čips, smoki, grisine, krekere, kokice…

8. Spavajte dovoljno. Kako biste izbjegli noćno prejedanje, idite u krevet najkasnije do 22 časa.

9. Večernji obrok treba da bude najkasnije do 18 ćasova i da sadrži četvrtinu onoga što ste jeli za ručak.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂