Nekada opšte popularne, a posljednjih godina gotovo zaboravljene, marame na glavi bile su odraz ženstvenosti i stila.

Nosile su ih dame prefinjenog stila širom svijeta, pri čemu su ujedno bile modni i vrlo praktičan detalj. Međutim, nešto tako korisno i lijepo, nikad zapravo i ne izlazi iz mode. Ove godine modni stiliski i fašionisti u sve većem zamahu prikazuju marame na glavi, a ako se pitate kako ih nositi sa stilom, na pravom ste mjestu. Otrkivamo vam male tajne velikih umjetnika kada su modne kombinacije u pitanju, sa detaljem u vidu marame.

MARAMA SA UPEČATLJIVIM PRINTOM

Ako volite monohromatske kombinacije odijevanja, preporuka je da potražite maramu sa upečatljivim printom koja će osvježiti vašu pojavu. To mogu biti polka tačkice, karirani dezen, prugice, cvjetni detalji ili animal print. Marame od kašmira su među najatraktivnijim varijantama, dok su iza njih vunene kombinacije kao stvorene za izrazito hladne zimske dane.

JEDNOBOJNE MARAME

Posebna ljepota skriva se u jednobojnim maramama za glavu. Pastelne boje, neutralni tonovi, ali i duboke nijanse poput bordo i ljubičaste, savršene su za kreiranje vrlo privlačnog izgleda. One su vrlo zahvalne za kombinovanje sa ostatkom garderobe, bilo da birate svjetliju ili tamniju odjeću. Topli kaputi savršeni su za nošenje uz širi spektar marama za glavu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂