Kao lošem đaku kojem nastavnik daje dvojku samo da ga više ne vidi, tako cijeli svijet jedva čeka da se završi ova, 2020. godina koja je u znaku pandemije novog virusa korona.

Dobar dio Banjalučana će ovu godinu početi da ispraća u kafanama i to već od ranih popodnevnih časova. Tako su stolovi po ugostiteljskim objektima rezervisani i od 13.30!

Na rezervacijama su uglavnom navedene i napomene koliko osoba maksimalno smije da sjedne za sto, u skladu sa epidemiološkim mjerama.

– To su uglavnom poslovni ljudi koji će da dođu na koje piće nakon što završe posao. Neki će vjerovatno ostati do fajronta – kaže za Srpskainfo jedan od vlasnika kafića.

A fajront je ove godine u 22 časa, što znači da se Nova godina ne može dočekati u ugostiteljskim objektima.

Ipak, Republika Srpska je, uz Federaciju BiH, možda i jedino mjesto u Evropi gdje se može malo opustiti u kafićima uz koju čašicu razgovora nakon ove, nadamo se, nikad ponovljive  godine. Gotovo u svim zemljama Evrope je zabranjen rad ugostiteljskih objekata i na snazi su karantini.

Kod nas je procijenjeno da je epidemiološka situacija stabilna, a od svakog od nas se očekuje maksimalna disciplina i poštovanje mjera.

Doduše, inspektori će danas cijeli dan biti na terenu i kontrolisati situaciju kako stvari ne bi izmakle kontroli.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(srpskainfo)