Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, darivao je danas prvu bebu rođenu 2021. godine u ovom gradu, te poklonom od po 500 KM darivao i blizance rođene na današnji dan.

-Tradicija darivanja prvorođene bebe će se i dalje nastaviti i to je jasna poruka koliko nam je važna pronatalitetna politika. Odlučio sam da lično od sebe darujem i blizance koji su rođeni poslije prve bebe, kao znak pažnje – rekao je gradonačelnik, te čestitao praznike svim zdravstevenim radnicima.

On je dodao da je putanja Grada po ovom pitanju jasna, te da će Grad ići u tom pravcu da sa nadležnim odjeljenjima napravi novu strategiju kada je u pitanju demografski razvoj.

-Grad nema demografa kao ni radno tijelo u Skupštini koje se bavi ovom politkom, a u ovom trenutku je to izuzetno važno. Zato ćemo ići u tom pravcu – naglasio je Stanivuković.

Dežurni ljekar, dr Saša Savić, zahvalio se gradonačelniku na posjeti i poklonima, te dodao da je prva beba rođena jutros i da je u pitanju dječak.

-Nismo imali poroda odmah poslije ponoći, a prva beba je rođena jutros u 7.30 časova. Majka Gorana Angirević rodila je dječaka, porod je izvršen carskim rezom, a majka i beba su dobro – rekao je dr Savić.

Podsjećamo, Grad Banja Luka tradicionalno daruje prvorođenu bebu zlatnikom vrijednosti 500 KM i novčanim iznosom od 1.000 KM, koje majci daruje gradonačelnik.

Zbog epidemioloških mjera, gradonačelnik je poklone predao ljekaru na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC RS, koji će ga uručiti majkama.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂