Umjesto mosta u Docu, prioritet u izgradnji u narednom periodu treba biti novi most u naselju Česma, najavila je nova administracija u Banjaluci.

Ta informacija predstavlja naglu promjenu kada je u pitanju ova oblast.

Naime, izgradnja mosta u Docu se u prethodnih nekoliko godina najavljivala kao ogroman infrastrukturni projekat, koji s jedne strane treba bolje povezati centar grada s naseljima Obilićevo i Starčevica.

S druge strane, Banjaluka bi njegovom gradnjom dobila i novi simbol, u rangu sa zgradom Banskog dvora ili tvrđave Kastel, a po kome bi grad trebalo da bude prepoznatljiv.

Nakon višegodišnjih priprema, prva faza radova u Docu je počela, prije malo više od jednog mjeseca.

Prelaz preko Vrbasa u naselju Česma je uništen prije više od šest godina u poplavama 2014. godine. Od tada mještani ovog naselja traže da se izgradi novi most kod “Vitaminke”, ali bez uspjeha.

Isto tako, od prethodne administracije nije bilo naznaka da bi radovi mogli početi u narednih nekoliko godina.

Sudeći prema najavama koje stižu iz nove administracije, ta situacija bi se mogla promijeniti.

Iako nije jasno iz kojih tačno izvora će se taj projekat finansirati, novi gradonačelnik Draško Stanivuković je potvrdio da će prioritet za ovu Gradsku upravu biti izgradnja mosta u Česmi. Kaže da je ljudima u tom naselju potreban novi most.

– Mještani Doca imaju dva mosta preko kojih mogu preći na drugu stranu Vrbasa, preko Gradskog i Venecija mosta. Izgradnja mosta u Docu je važna, ali nije prioritetna. U pitanju je velika investicija i moj prethodnik je sam rekao da su i oni to planirali realizovati u fazama, te da će za to biti potrebne godine. Samo s jedne strane Vrbasa su riješeni imovinsko-pravni odnosi,  a na drugoj se to tek treba uraditi. Pitanje je da li bi to sve moglo biti gotovo do narednih izbora. Smatram da je najveći prioritet u Docu da riješimo problem kanalizacije – kazao je Stanivuković.

Dodaje da će u narednom periodu biti prioritet da se preusmjere sredstva za važne stvari kao što je most u Česmi, te kanalizaciju u Docu.

VODOSNABDIJEVANJE

Draško Stanivuković je kazao da će izgradnja vodovodne mreže, koja se finansira iz stranih izvora, uredno da teče.

– Moja želja je da svi projekti kada je riječ o izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže, te oni koji se odnose na druga životna pitanja građana, imaju svoju putanju i da imaju još bržu dinamiku – naveo je on.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(srpskainfo)