Prošla je skoro polovina sezone 2020/2021 i do sada proizvodnja i isporuka toplotne energije protiču uredno, bez većih problema.

Sve pripreme za ovu sezonu grijanja su završene na vrijeme, tako da su stvoreni svi preduslovi da se proizvodnja i isporuka toplotne energije i do kraja sezone odvijaju uredno kroz dvadesetčetvoročasovni režim grijanja, kao i do sada.

Redovne analize pokazuju da je u odnosu na proteklu sezonu, kvalitet grijanja poboljšan. Tokom protekla tri mjeseca, broj reklamacija na kvalitet grijanja, odnosno zahtjeva za mjerenje temperature u grijanim prostorima, u odnosu na isti period u prošloj sezoni, smanjen je za 18 odsto, dok su gubici toplotne energije na distributivnoj mreži smanjeni za 6 odsto. Trenutno je u ovoj sezoni 0,7% od ukupnog broja korisnika uputilo zahtjev za utvrđivanje kvaliteta grijanja, odnosno mjerenje temperature u grijanom prostoru.

Godišnja anketa o zadovoljstvu korisnika usluge provedena u skladu sa ISO standardima, u 2020. godini pokazala je da je prosječna ocjena zadovoljstva korisnika 4,11 (rang ocjena od 1 do 5).

Prosječne spoljašnje temperature u prva tri mjeseca ove sezone grijanja u našem gradu su niže za 4,3 stepena Celzijusa u odnosu na isti period prošle sezone, zbog čega je proizvodnja toplotne energije veća za 31,1%.

Energent za kompletnu sezonu 2020/2021, obezbijeđen je kao i do sada sopstvenim sredstvima Eko toplana, bez finansijske pomoći javnih institucija.

Cijene grijanja i u ovoj sezoni za sve korisnike ostaju iste, uprkos značajnom povećanju cijena električne energije i nekih drugih inputa.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(nezavisne)