Predstavnici Odjeljenja za saobraćaj i puteve održali su danas sastanak sa projektantima i nadzornim organima koji su vodili izgradnju novoizgrađenog puta u Priječanima, a na kojem su se nedavno pojavila oštećenja i zatražili da se utvrde razlozi zbog kojih se to desilo.

-Zahtijevamo da se utvrdi kako i na koji način je došlo do oštećenja saobraćajnice, koja je izgrađena prošle godine, kako bi mogli donijeti odluku o narednim koracima vezanim za rekonstrukciju puta – kažu u Odjeljenju.

Riječ je o dionici na kojoj je prethodno sanirano veliko klizište u dužini od 200 metara koje je i ranijih godina, usljed pomjeranja tla, uništavalo kolovoz.

-Projekat koji je urađen predviđao je trajno rješenje klizišta i sada tražimo da stručnjaci kažu da li je riječ o nestručnom izvođenju radova ili je iz nekog drugog razloga došlo do ponovnog pomjeranja tla – zaključuju u Odjeljenju.

Uporedo sa ovim Odjeljenje će uputiti zahtjev „Vodovodu“ kako bi se izvršila detekcija novoizgrađene mreže, radi utvrđivanja mogućnosti da je njeno eventualno oštećenje uzrok pomjeranja tla.

Podsjećamo, u okviru izgradnje ove saobraćajnice u dužini od 400 metara, urađena je i sva prateća infrastruktura što uključuje zamjenu starog vodovoda, izgradnju oborinske kanalizacije i postavljanje nove rasvjete.

Širina kolovoza je 6,5 metara, a trotoara dva metra. Izvođač radova bilo je banjalučko preduzeće „Kozaraputevi“.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂