Roditelji djece koja pohađaju, JU OŠ “Branko Radičević” u Banjaluci, danas su se okupili ispred ove škole kako bi bojkotovali promjenu učiteljice.

Naime, riječ je o još jednom razredu ove škole koji bojkotuje nastavu, i to razredu II6, učiteljice Nede Mićić što je već drugi slučaj, nakon ranijeg bojkota nastave roditelja V3 razreda, učiteljice Nade Vasiljević.

Iz tog razloga, predstavnici roditelja oba odjeljenja su pristupili danas zajedničkom bojkotu. Kako kažu, Neda je, kao i učiteljica Nada, bila izuzetan student, a da su obje „zamijenjene“.

Predstavnik roditelja učenika razreda II6, Aleksandar Kisić rekao je za medije da su se okupili danas zbog prakse koju škola praktikuje, a to je česta promjena stručnog kadra.

-Mi, roditelji, stekli smo utisak da niko ne brine o interesu djece. Takve promjene su stres za njih, te mogu ostaviti psihološke posljedice – kaže Kisić.

On napominje da je učiteljica Neda Mićić angažovana u istoj školi, po ugovorima na određeno, po različitim osnovima, od 2016. godine.

-Nakon što je nekadašnja učiteljica prestala sa radom, učiteljica Neda je došla kao zamjena i ostala tu četiri godine. Na svakom konkursu je bila najbolja, sve do posljednjeg, kada je trebala biti primljena za stalni radni odnos – kaže Kisić.

Podršku roditeljima razreda II6, pružili su roditelji V3 razreda, koji su se nedavno suočili sa sličnom situacijom.

-Mi smo ovakav protest održali pred kraj prošle godine i moram da kažem da se ništa nije promijenilo, iako smo se obratili različitim institucijama. Jedini odgovor smo dobili  od Ombudsmana za djecu Republike Srpske. Uprkos tome, od naše borbe odustati nećemo – rekla je Milica Malešević.

Bojkot će trajati dva dana, a cilj je, kažu roditelji, da ukaže na sistematsko kršenje prava učiteljica, a samim tim i kršenja prava djece.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(srpskainfo)