Sarajlije Darko Š. (66) i Elma D. (50) iz Sarajeva uhapšeni su zbog sumnje da su na području Banjaluke počinili 12 krađa u kojima su ukrali razne predmete i novac ukupne vrijednosti 94.000 maraka.

Kako saznajemo, oni  su uglavnom provaljivali u automobile te iz njih krali vrijednosti i novac koji bi pronašli.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, su krađe počinili decembru prošle i januaru ove godine.

Oni se terete za krivično djelo teške krađe, a kako nam je potvrđeno koristili su i specijalne uredaje za blokadu signala, kojma su onemogućavali da  oštećeni  zaključaju vozila.

Policija je prilikom hapšenja kod D.Š. pronašla specijalni uređaj za blokadu signala, posebno prepravljen i upakovan u tablet.

Takođe je pretresen je i stan u Banjaluci i vozila koje su koristili osumnjičeni i pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Osim toga u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, izvršen je pretres stana i drugih prostorija, koji su koristili na području Sarajeva, te su pronađena i oduzeta četiri laptopa i mobilni telefon.

Aktivnosti su vršene pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂