Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da je veliko interesovanje mladih za projekat izgradnje stambenih jedinica za mlade bračne parove i samohrane roditelje u ruralnim sredinama, ali da je njegova realizacija odgođena zbog nepredviđenih okolnosti izazvanih virusom korona.

Davidovićeva je rekla da o velikom interesovanju za ovaj projekat svjedoče brojni pozivi koji su stigli i da resorno ministarstvo nije odustalo od izgradnje ovih stambenih jedinica.

“Situacija u kojoj smo se našli u proteklih gotovo godinu dana nametnula je drugačije prioritete i sve planove i projekte morali smo prilagoditi i promijeniti. Sigurna sam da i javnost i predstavnici medija to razumiju i zahvaljujem im na strpljenju i razumijevanju”, rekla je Davidovićeva.

Ona je istakla da će Ministarstvo, čim se stvore uslovi, realizovati ovaj projekat koji je osmišljen kako bi zadržao mlade u Republici Srpskoj i motivisao ih da ovdje formiraju porodicu.

Ona je podsjetila da je Vlada Republike Srpske u septembru prošle godine usvojila informaciju o potrebi ulaganja u projekte iz nadležnosti Ministarstva porodice, omladine i sporta, kojom je predviđena izgradnja stambenih jedinica za mlade bračne parove i samohrane roditelje u ruralnim sredinama i na taj način dala podršku projektu koji ima za cilj da podrži i stimuliše ostanak mladih i podsticaj rađanja u ruralnim sredinama.

“Realizacija projekta bila je planirana za oktobar, nakon što je urađen pravilnik kojim su definisani kriterijumi za realizaciju ovog projekta i raspisivanje konkursa, ali je zbog situacije izazvane virusom korona raspisivanje konkursa odgođeno, jer je procijenjeno da je u datom momentu neophodnije sredstva usmjeriti u zdravstveni sektor“, pojasnila je Davidovićeva.

Ona je napomenula da će, s obzirom na sve veću potrebu usmjeravanja sredstava prema zdravstvenom sektoru Republike Srpske, o obimu i raspodjeli sredstava iz budžeta u ovoj godini odlučivati Vlade Republike Srpske u skladu sa ukupnom situacijom i prioritetima u datom trenutku.

“U zavisnosti od procjene i mogućnosti u vezi sa kapitalnim investicijama, Ministarstvo porodice, omladine i sporta će i raspisati najavljeni konkurs“, rekla je Davidovićeva.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂