Poprilično ste se zasitili klasičnih crnih ajlajnera?

Želite neke živopisne boje koje su u trendu, međutim trenutno niste u prilici da tragate za nekom inspirativnom bojom u drogerijama? Nikakav problem, jer je možete sa lakoćom napraviti sami kod kuće. Današnji projekat posvećujemo pravljenju ajlajnera od sjenke za oči. Sigurno negdje na dnu nesesera sa šminkom imate sjenke za oči koje su se polomile i pretvorile u prah. Izvucite ih na vidjelo, odaberite svoju omiljenu nijasnu, pa da počnemo.

POTREBNO:

  • mala prazna posuda u kojoj će biti ajlajner
  • sjenka za oči po izboru
  • voda
  • tanka četkica
  • prajmer (baza za puder)
  • štapić za uši

KORAK 1

Uzmite malu praznu posudu i prije nego što započnete sa pravljenjem ajlajnera operite je i koristite sredstvo za dezinfekciju kako bi izbjegli alergijske reakcije. Potom uzmite štapić za uši i izdrobite što je sitnije moguće sjenku za oči nad praznom posudom. Poželjno je da posuda bude maksimalno napunjena do pola.

KORAK 2

Kada je sjenka postala praškasta, dodajte nekoliko kapi vode kako bi stvorili tečnu konzistenciju. Ako nosite sočiva i imate kapi za oči, možete i njih iskoristiti umjesto vode.

KORAK 3

Upotrebite zatim tanku četkicu kako bi sjedinili masu i stvorili gustu tečnu podlogu. Ako primijetite da je pregusto, dodajte još nekoliko kapi vode. Pobrinite se da nema grudvica, prije sljedećeg koraka.

KORAK 4

Dobijenoj smjesi dodajte malu količinu prajmera za oči ili lice. Ovaj korak nije obavezan, ali je preporučljiv, jer će to doprineti dugotrajnosti vašeg novog ajlajnera. Takođe, zahvaljujući njemu vaš ajlajner neće početi da se drobi nakon izvjesnog vremena.

KORAK 5

Finalni korak je miješanje, dok se svi sastojci ne sjedine. Kada ste dobili ujednačenu smjesu zatvorite poklopac na maloj posudi i odložite je do prvog korišćenja. Preporučljivo je da odstoji dva sat prije prve upotrebe kako bi se svi sastojci dobro povezali.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂