Visoke jagodice su znak istinske ljepote.

Nažalost, ovo je jedan dio lica koji većina žena zanemaruje kada nanosi šminku na svoje lice. Načini na koji nanosite puder i rumenilo mogu definisati vaš krajnji izgled, zbog čega je važno da obratite na njih pažnju. Pravilno nanošenje rumenila je ključno za perfektan krajnji rezultat, osim ako ne želite da izgledate kao klovan sa rumenim krugovima na obrazima. U redovima koji slijede otkrivamo vam kako nanositi šminku na obraze kao profesionalac.

UPOZNAJTE SVOJU KOŽU

Svako od nas ima jedinstven tip kože i ton kog mora da bude svjestan. Ovo saznanje će vam pomoći da odaberete odgovarajuće rumenilo za svoje lice. Osobe sa suhom kožom bi trebalo da koriste rumenilo koje u sebi ima dodatak vlage, dok svi drugi tipovi kože mogu da primjenjuju rumenilo u prahu. Ako imate svjetliju kožu, odgovaraće vam ružičaste nijanse, dok će tamnijoj koži pristajati topliji tonovi poput boje cimeta.

SPOZNAJTE KONTURE SVOG LICA

OKRUGLO – Najbolji način da nanesete rumenilo na ovakvo lice je da započnete od vrha uha i da ravnomjerno nanosite rumenilo kako bi izdužili vizuelno svoje okruglo lice.

DUGO – Ako imate ovakvo lice koncentrišite boju na jabučicama i blago završite u pravcu ušiju. Ovakav pristup će proširiti vaše lice i ujednačiti vaše proporcije.

ČETVRTASTO – Počevši od vrha uha, nanesite rumenilo na jabučice kako bi kreirali blago ugaoni izgled.

SRCOLIKO – Ako imate ovakav oblik lica trebalo bi da se fokusirate na jabučice obraza kako bi kreirali meku definiciju.

NANOŠENJE RUMENILA ZA PRIRODAN IZGLED

Ako želite da postignete blistav prirodan izgled, umjesto rumenila u prahu obaderite kremasto rumenilo. Njega je najbolje nanositi na obraze prstima, pri čemu se pobrinite da su vam ruke potpuno čiste kako bi izbjegli bakterijske infekcije. Prvi potez je nanos u regiji jagodica, a zatim blendiranje prema gore, dok za sam kraj treba da pređete lagano preko obraza. Važno je da se ne približavate previše regiji nosa.

ISKORISTITE RUMENILO ZA ISTICANJE KONTURA LICA

Ako volite definisane jagodične kosti, poslužite se provjerenim trikom koji uključuje nanose rumenila tačno po ovoj liniji. Nakon toga blendirajte rumenilo širom četkom prema gore. Oštre linije bi trebalo da budu izbjegnute; stapanje je izgled koji tražite uz definiciju jagodične kosti. Kako bi svom licu dodali novu dimenziju upotrebite rumenilo dvije nijanse tamnije za ovu regiju. Svjetlucava rumenila ne bi trebalo da upotrebljavate pri ovoj vrsti nanosa šminke.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂