Danas su počela geomehanička ispitivanja terena na novoizgrađenoj saobraćajnici u Priječanima, kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do oštećenja kolovoza na ovoj dionici.

Riječ je o dijelu na kojem je prošle godine sanirano veliko klizište u dužini od 200 metara koje je i ranijih godina, usljed pomjeranja tla, uništavalo kolovoz. Uz klizište, urađena je i saobraćajnica sa potrebnom infrastrukturom.

Kako je potvrđeno u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, nova ispitivanja trebalo bi da pokažu šta je razlog da ponovo dođe do klizišta.

– Cilj ispitivanja je da se utvrdi da li je oštećenje kolovoza uzrokovano klizištem i da li su podzemne vode ili neki drugi razlog uzrok ponovne pojave klizišta. Projekat koji je urađen predviđao je trajno rješenje klizišta i sada tražimo da stručnjaci kažu šta je razlog zbog čega se ovo desilo, kako bi u skladu s tim mogli da kvalitetno saniramo put – kažu u Odjeljenju.

Kako je potvrđeno u preduzeću „GIM – test“ d.o.o. koje izvodi ove radove, ovi istražni radovi trajaće dva do tri dana, a pored bušenja, radiće se i druga terenska ispitivanja.

Zbog ovih radova na tom putu je postavljena privremena signalizacija za regulisanje saobraćaja, ali se apeluje da vozači voze pažiljivo i prilagode vožnju uslovima na putu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂