Iako još traje, pandemija virusa korona nije uticalo u većoj mjeri na obilježavanje određenih praznika, pa tako u većini turističkih agencija u BiH kažu da se uveliko traže rezervacije za osmomartovska putovanja povodom Dana žena.

Kako su nam rekli, najviše zainteresovanih ima za putovanja u Ohrid i Istanbul, ali i da se mnogo žena odlučuje da putuje i u Srbiji i Crnu Goru, te da su zanimljiva i putovanja po BiH.

Bojana Vuković, rukovoditeljka Poslovnice Turističke agencije “Vuković” u Prijedoru, kazala je da su i dalje aktuelne ponude za 8. mart po Republici Srpkoj, ali i po FBiH.

“Za 8. mart imamo ponudu i za Istanbul, veliko je interesovanje pripadnica ljepšeg pola, nadamo se da ćemo to uspjeti realizovati, mada još nisu ukinute mjere za obavezan PCR test. Ipak, od inostranog partenera imamo informaciju da će ta mjera biti ukinuta 28. februara“, kazala je Vukovićeva za “Nezavisne”.

Dodala je da je veliko intresovanja za sve destinacije koje imaju u ponudi, ali spektar nije širok.

“U ponudi imamo putovanje za Trebinje sa obilaskom Herceg Novog, zatim Zlatibor, kao i putovanje u Višegad. Cijene su ove godine što se tiče turizma prilično opale“, kazala je Vukovićeva i dodala da su njihovi putnici uglavnom žene i bračni parovi.

Prema njenim riječima, najjeftinija su putovanja u Trebinje i Višegrad, gdje je za tri noćenja potrebno izdvojiti 90 KM uz korišenje vaučera koje daje Vlada RS.

“Što se tiče Istanbula, cijena za tri noćenja je 179 KM s prevozom i dva noćenja s doručkom u hotelu sa četiri zvjezdice“, kazala je Vukovićeva.

Iz Turističke agencije “Trans tursit” iz Tuzle kazali su da za osmomartovska putovanja imaju veliki broj zainteresovanih.

“Destinacija broj jedan nam je Istanbul, gdje tri noćenja sa doručkom koštaju 199 KM i imamo veliki broj žena koje žele da otputuju”, kazali su iz ove agencije.

Dodaju da se odmah iza Istanbula najviše traži putovanje u Ohrid, gdje za dva polupansiona treba izdvojiti 230 KM.

Da veliki broj žena želi da 8. mart provede na nekoj od ponuđenih destinacija, potvrdili su i iz Turističke agenicje “Frend travela” Trebinje, navodeći da uveliko traje prodaja aranžmana, te da je u ponudi putovanje u Ohrid, koje se polako popunjava.

“Putovanje traje četiri dana sa dva noćenja i doručkom i iznosi 135 KM. Što se tiče polne struktre, to su uglavnom manje grupe žena, ali i dosta parova koji uplaćuju putovanja”, kazali su iz “Frend travela”.

Iz banjalučke agencije “Zepter Passport” kažu da su kod njih putnici uglavnom dame, koje su najviše zainteresovane za kraće aranžmane.

“Najviše imamo zainteresovanih za putovanje u Istanbul, a uglavnom se radi o putnicima koji su i ranijih godina putovali i koji su navikli na putovanja“, kazali su iz ove agencije.

Maja T. iz Banjaluke kaže da bi voljela otići na Ohrid, jer ranije nije bila, a i da je ne plaši putovanje jer je koronu već preležala i ima određen broj antitijela.

“Svakako ćemo nositi masku i preduzimati sve potrebne mjere“, rekla je ona.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(nezavisne)