Protiv J.Ć. podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, gdje se tereti da je kao direktor republičke agencije oštetilo agenciju za 256.698 KM, saopšteno je iz PU Banjaluka.

“J.Ć. se sumnjiči da kao direktor republičke agencije nije postupilo po Statutu agencije, odnosno nije sprovodilo zakonitost u radu agencije”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, J.Ć. se sumnjiči i da je postupalo suprotno preprukama i mišljenju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS, te je na taj način kao odgovorno lice agencije neizvršenjem svoje dužnosti pribavi sebi ili drugom korist i time oštetilo agenciju za iznos od 256.698KM.

Pored J.Ć., izvještaj je podnesen i protiv R.S. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi.

“R.S. se sumnjiči da je mimo odluke upravnog odbora agencije, potpisalo Odluku o povećanju plate za direktora agencije lice J.Ć, a za šta nije imalo ovlašćenje, te je na taj način nesavjesno postupilo u vršenju službe i pribavilo korist drugom”, zaključuje se u saopštenju.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂