Arhiva

Suđenje Nenadu Grujiću (53) i Jeleni Florjan (34) suspendovanim inspektorima Policijske uprave Banjaluka koje terete za primanje 20.000 KM mita, odgođeno je jer Florjanova ima virus korona, a novo ročište zakazano je za deveti mart.

Njen branilac Miljkan Pucar priložio je Sudu izvještaj privatne zdravstvene ustanove prema čijem nalazu je Florjanova pozitivna na virus korona.

Podsjetimo da je zbog njene bolesti već odgađano suđenje jer je i ranije dostavljala Sudu kopiju nalaza privatne klinike u kojem se između ostalog navodilo da se žalila na bol u leđima, otežano mokrenje i povišenu temperaturu.

Prema optužnici protiv inspektora, oni su od Branislava Vidića direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci tražili 30.000 KM mita, a zatim uzeli 20.000 KM kako bi “sredili” obustavu istrage koja se protiv njega vodila na osnovu anonimne prijave.

Gajić je 18. februara 2020. godine od njega uzeo 20.000 KM, dok je preostalih 10.000 direktor doma trebao da preda osumnjičenima nakon što tužilaštvo donese odluku “povoljnu za njega”.

Florjanova i Grujić su uhapšeni u februaru u akciji “Sirano” nakon što su uzeli dio novca od Vidića , a on je bio saradnik policije.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂