Od postojećih 26 objekata, u šest vrtića potrebno je sanirati fasadu i stolariju, i to u objektima “Neven”, “Plavi čuperak”, “Sunce”, “Bubamara”, “Lana” i “Naša djeca”, dok je za vrtić “Nataša” potrebna kompletna sanacija i nadogradnja, navodi se u programu rada Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za 2021. godinu, koji će biti predstavljen na narednoj sjednici Skupštine grada.

Dodaje se da je u toku projekat sanacije dva objekta, i to “Neven” i “Naša djeca”.

“U objektu ‘Srećno djetinjstvo’ treba promijeniti fasadu, krov i mokre čvorove, a mokre čvorove bi trebalo sanirati u šest objekata, i to ‘Bubamara’, ‘Srećno djetinjstvo’, ‘Tijana’, ‘Pčelica’, ‘Pinokio’ i ‘Lana’. U devet objekata trebalo bi promijeniti opremu i namještaj, i to ‘Bambi’ , ‘Lana’, ‘Ježeva kućica’, ‘Pinokio’, ‘Leptirić’, ‘Srećno djetinjstvo’, ‘Neven’, ‘Prvi koraci’ i ‘Radost'”, stoji u programu rada.

Dalje se navodi da je potrebno izgraditi novi objekat vrtića “Nataša”, čime bi se uduplao kapacitet za smještaj djece, ali i sanirao postojeći objekat koji je dotrajao.

“U skladu sa odobrenim sredstvima, vršiće se nabavka didaktičkog materijala i igračaka kako bismo omogućili oplemenjeno, bogato i podsticajno okruženje za rast i razvoj djece, a sve uz podršku i saradnju sa gradom“, piše u programu rada Centra.

Vesna Banjac, v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, rekla je prije nekoliko dana da je vrtić na Petrićevcu završen i opremljen, ali da se još čeka tehnički prijem.

“Ovaj vrtić će primati 80 mališana, takođe vrtić u Kuljanima bi uskoro trebalo da bude završen i on bi trebalo da prima oko 80 djece. Radi se i vrtić u naselju Vrbanja, koji će primati određen broj mališana“, navela je Banjčeva.

Prema njenim riječima, najveći prioritet je vrtić “Nataša”, koji je veoma star, ima jako velik prostor, te ga je potrebno ne samo renovirati, nego i dograditi.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂