Dio rukovodstva banjalučkog Centra za socijalni rad (CSR) odrekao se plata u korist radnika kojima su primanja bila upitna zbog neusvajanja gradskog budžeta.

Kako se navodi u saopštenju Centra za socijalni rad, zbog neusvajanja budžeta za 2021. godinu nije bilo izvjesno da će svi radnici gradskih preduzeća dobiti platu za predhodni mjesec.

“Naime, u nekoliko gradskih preduzeća, što zbog promijenjenih okolnosti poslovanja i zbog uvećanog obima posla, napravila se razlika za isplatu plata za prvi kvartal ove godine u odnosu na isti kvartal 2020. godine. Zakon o budžetskom sistemu u Republici Srpskoj je jasno rekao da ako se ne usvoji budžet tada se vrši privremeno finansiranje. Kako izvršenje budžeta za 2020. godinu nije jednako izvršenju u 2021. godine došlo je do zastoja isplate pojedinih davanja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su na stavci redovnog rada nedostajala sredstva da se svim radnicima CSR-a isplati plata za mart mjesec, te su se stoga direktorica, njena zamjenica i šefica računovodstva dogovorile i usaglasile prijedlog sa Odjeljenjem za finansije Grada Banjaluka da svim radnicima bude isplaćena plata danas a njihova plata će biti isplaćena nakon što se usvoji budžet Grada za 2021. godinu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂