U Banjaluci je danas organizovana vakcinacija građana starijih od 65 godina protiv virusa korona i to bez zakazivanja termina.

Član tima Doma zdravlja Banjaluka za vakcinaciju Mladen Šukalo rekao je da veliki odziv građana pokazuje da su oni prepoznali značaj vakcinacije kao najbolje mjere u sprečavanju infekcije i širenja pandemije virusa korona.

“Veoma je bitno prepoznati značaj vakcinacije jer na taj način štitimo, ne samo pojednice, već i zajednicu. Stičemo kolektivni imunitet u zajednici u kojoj živimo i samim tim sprečavamo širenje epidemije”, izjavio je Šukalo novinarima.

Od kada se sprovodi masovna vakcinacija u Srpskoj, navodi Šukalo, nije zabilježen nijedan ozbiljan neželjen događaj na primjenu bilo koje vakcine, što, kako kaže, demantuje poluinformacije o teškim neželjenim događajima.

“Svaka vakcina je i efikasna i bezbjedna i mogu da se jave očekivani, neželjeni događaji u smislu lagane prolazne temperature i groznice, ali zbog toga su tu ekipe doktora koji će unaprijed odrediti da li neko ima prepreku da se vakciniše. Vrlo mali je broj kontraindikacija za bilo koju vakcinu, pa i za ovu koja se primjenjuje ovdje, a to je Astra Zeneca”, naveo je Šukalo.

Prema njegovim riječima, vakcinacija na Banjalučkom Velesajmu odvijaće se do 15.00 časova, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(nezavisne i srpskainfo)