Siniša Šakić (35), zvani Kinez, iz Banjaluke, kojeg terete za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma (36), negirao je danas krivicu u Okružnom sudu u Banjaluci.

Optužnicu protiv Šakića je, podsjetimo, nedavno potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci, a podiglo Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, optužnica Šakića tereti da je zajedno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatim licem, prije 15. maja prošle godine,  nabavio motocikl i iskoristio ga za izviđanje lica mjesta na kojem su Ćuluma planirali ubiti, kao i automatsko oružje i municiju kojim će to uraditi.

“Potom su podesnim alatom i preduzetim radnjama prilagodili dvije lokacije na licu mjesta, u Dragočaju, u pošumljenom pojasu pored lokalnog puta koji su koristili za svoje skrivanje i skrivanje motocikla, te za osmatranje i ubistvo”, ističe se u optužnici.

Kako se dodaje, zatim su 15. maja 2020. godine oko 11.15 časova u mjestu Dragočaj, zaselak Kočići, u zasjedi sačekali Ćuluma koji je naišao putem, vozeći vlastito vozilo.

“Po vozilu su ispalili najmanje 22 hica iz dva automatska oružja, koja su Ćulumu nanijela teške i po život opasne povrede, usljed kojih je nastupila trenutna smrt“, naglašava se u optužnici.

Napadači su potom motociklom pobjegli u nepoznatom pravcu. Šakić je trenutno u pritvoru.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂