Kako bismo našem gradu vratili dašak starog sjaja, gradonačelnik Draško Stanivuković, najavio je da se uskoro očekuje početak izgradnje replike čuvene fontane iz Parka „Petar Kočić“ koja će biti smještena u Parku „Mladen Stojanović“.

U tom pogledu, već se radi na izradi plana, kako bi se na pomenutoj lokaciji ova ideja uklopila i prilagodila postojećem stanju, s tim da je prethodno usaglašeno da ambijent nove lokacije u najvećoj mjeri podsjeća na stari izgled Parka „Petar Kočić“.

-Ova fontana simbol je buđenja starog banjalučkog duha, nostalgije koju Banjalučani osjećaju prema tim starim dijelovima grada, prema Banjoj Luci koja je bila zelena, a koja je danas, nažalost, sve više pokrivena betonom – istakao je gradonačelnik.

On je dodao da  je uvažavanje onoga što žele građani Banje Luke svakako imperativ nove administracije, nostalgija i stalno prisjećanje na „stari“ izgled Parka „Petar Kočić“, jasni su pokazatelji da će realizacija ovog projekta itekako značiti građanima našeg grada.

Gradonačelnik je na kraju dodao da uvijek postoje i svakodnevno se otvaraju nove ideje, a sve s ciljem da Banju Luku učinimo ljepšim mjestom za život.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂