Javno preduzeće „Akvana“ prijavilo je Policijskoj upravi Banja Luka, da restoran „Soriso“ koji se vodio u osnovnim sredstvima, ne postoji u stvarnom stanju imovine ovog preduzeća.

Kako je potvrdio v.d. direktora „Akvane“, Velibor Vukajlović, po preuzimanju dužnosti rukovodioca ovog preduzeća, izvršen je vanredni kontrolni popis imovine prilikom kojeg je ustanovljeno da u stvarnom stanju nema ovog ekspres restorana, iako se vodio u knjigama preduzeća.

-Prijavu u vezi s tim, ovih dana predali smo Policijskoj upravi Banja Luka, odjeljenju za privredni kriminal, koja će je uputiti na dalje postupanje nadležnom Tužilaštvu – naveo je Vukajlović.

Nabavna vrijednost ovog restorana je oko 96.000 KM. Trenutno, u prostoru tog restorana nalazi se zakupac Sportski klub „Bilijar osmica“ koji je u taj prostor ušao januara 2019. godine.

U martu je predstavljen izvještaj tzv. „Tima za reviziju“, u kojem je, između ostalog, navedeno da je u „Akvani“ nestao cijeli ekspres restoran, te pozvani nadležni organi da reaguju u konkretnom slučaju.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂